sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Neulejuttua - hieman OT

Tämä menee nyt osastoon "muuta merkityksetöntä".

Eli vaikka tämä ei ole neuleblogi, esittelen tämän luomukseni joka kesti niin monta vuotta valmistua. Ja tähän liittyy myös tarina.

Tämän puseron aikoinaan aloitti tätini. Ilmeisesti tästä piti tulla pusero esikoiselleni. Mutta esikoinen ehti kasvaa siitä ohi. Tädiltäni tämä jäi kesken. Hänen pois menonsa jälkeen tämä löytyi puolivalmiina hänen tavaroidensa seasta. Mukana oli siististi ohje, josta oli myös ruksattu oikea koko, ja kaikki tarvikkeet paitsi napit olivat myös mukana. Itse jatkoin sitten tätä puseroa, vaikka alussa tuntui vähän omituiselta kutoa puseroa jonka rakas tätini oli aloittanut aikoinaan. Ensin siitä piti tulla pusero serkkuni pojalle, sitten toisen serkkuni pojalle. Mutta tämäkin kasvoi tästä koosta ohi. Loppujen lopuksi tästä tuli pusero omalle pojalleni.

Ohje on ranskalaisen Phildarin ohje, ja lankana tässä oli Phildar Luxe (85% akryl, 15% villaa).

Kuvassa alkuperäinen ohje sekä valmis pusero.
Tässä on myös sattunut yhtä sun toista virhettä, koska en ole mikään erityisen hyvä kutoja. Eli jokerin silmät tein ensin valkoisella, ja sitten huomasin että ne oliskin pitänyt tehdä mustalla. Ei kun päälle vielä kerran toisella värillä, en purkanut valkoisia silmiä alta.
Ja sitten pieleen meni myös napitus, koska en tajunut miten se oli tarkoitettu, mutta en jaksanut enää purkaa. Tässä kuva pieleen menneestä napituksesta:Silti pidän tästä puserosta, jo ihan sen erittäin korkean tunnearvon vuoksi!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa hienon näköinen! Se sopii varmasti hyvin pikkuisellesi.