tiistai 11. elokuuta 2009

Päiväpeitto

Tämä projekti alkoi varmaan jo kaksi vuotta sitten kun ostin verhot postimyynnistä. Siinä luki kohteessa että 1 kpl. Siinä sitten mietin että oli tässä kyseessä yhdestä paketista joka sisältää 2 kpl verhoja, eli molemmille puolille ikkunaa, vai onko kyseessä yksi verho ja saadakseen molemmille puolille ikkunaa verhon, pitää tilata 2 kpl.
Koska en oikeen selvyyttä saanut koko tekstistä, päätin tilata 2 kpl, sillä verhot olivat edulliset ja jos en nyt tilaisi kahta, voi olla että loppuisivat kesken.

Verhot saapuivat ja siinähän oli tietenkin yhteensä 4 kpl verhoja.
Noh, hätä ei ollut sen näköinen, 2kpl päätyivät niin kun olin suunitellut ikkunaan. Mutta kahdesta muusta saisi tehtyä samaan huoneeseen päiväpeiton. Joo, sitten jotenkin ei ollut ompeluinspiraatiota. Ja sitten luulin että ompelukoneeni oli rikki. Oikeesti kone ei ollut rikki, vaan vika oli ihan käyttäjässä, sillä olin säätänyt sen vaan vähän väärin, mutta oikeesti se toimii varsin hyvin.
Eli siitä vaan sitten, eikun ompelemaan, nyt kun on aikaakin.

Kahden ompelukonkarin konsultoinnin jälkeen aloin työhön. Ensin purin vähän verhon saumoja. Sitten ompelin tikkikankaan ja verhon yhteen niin että niisti muodostui pussi. Sitten aloin ommella tikkejä poikittain. Aloitin siitä päästä missä oli sauma kiini. Eka sauma meni vähän vikaa, koska tikkikangas meni vähän ryppyyn. Noh, se jää alapuolelle, eli ei näy käytössä, eli ei mitään hätää!
Seuraavat saumat osasin jo varoa ja silotin kankaan niin että saumoista tuli ihan ok.
Lopuksi suljin "pussin" vetämällä päälliskankaan toppakankaan päälle ja tekemällä sauman siihen päälle. Sillon meni värit väärin päin, eli tikkasin näkyvän valkoisen sauman siihen päälle, kun ylälankana oli punainen ja alalanka valkoinen. Mutta mielestäni sekään ei varsinaisesti haittaa, ja sitä paitsi en jaksanut yhden sauman takia vaihtaa vielä lankoja, ja tehdä uusi punainen alalanka.

Ompelukseni on kaukana täydellisestä, mutta kelpaa mielestäni varsin mainiosti päiväpeitoksi.
Kangasta jäi sen verran että siitä saa vielä tyynyt. Eli se on sitten seuraava projekti.

Tässä peitto päältä päin missä näkyy tikkaukset joka toisessa ruutukuvion viivassa.Tässä peittoa kääntöpuoleta jossa näkyy päätysauma.Toki, kangasta olisi voinut ennen ompelua silittää, mutta en jaksanut. Sen verran olen laiska.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Päiväpeitosta tuli erittäon hieno. Hän varmaan pitää siitä.

mamas kram kirjoitti...

Hej liebe Zanne
Für die Matroschkas habe ich keine Anleitung, aber ich kann dir gerne ein Schnittmuster davon zeichnen und schicken. Wenn du möchtest kann ich dir aber auch einen Schlüsselanhänger nähen.
Liebe Grüsse
Doris