sunnuntai 8. marraskuuta 2009

7.11.09 MLL kirppis

Olen aina kuullut kuinka muut kehuvat Mannerheimin lastensuojeluliiton eli MLL:n kirppiksiä. Kävin siellä taas kerran lauantaina, mutta eipä siellä nyt mitään maata mullistavaa ollut. No joo, nenäni edestä ostettiin musta Brion työntökärry hintaan 3e, mikä minusta oli hurjan edullinen, mutta emme tarvita sellaista, koska meillä on jo kyseinen menopeli :-)
Olin siellä jo heti aamusta, ennen kun ovet avattiin. Ei edes ollut paha ryysis. Tämä oli sellainen kirppis missä on pöydät ja niiden takana sitten myyjät.
On myös sellaisia MLL kirppiksiä missä myyjät laputtavat ja hinnoittelevat vaatteensa ja muut tavarat mitkä haluavat myydä siellä ja vievät määräaikaan mennessä sinne paikan pälle. Sitten MLL:n aktiivi jäsenet lajittelevat vaatteet pöytiin kokojen mukaan. Ideana tämähän on kiva. MUTTA...käytännössä siinä sitten käy niin, että mammat menevät kärkkymään sinne oven takaa ja heti kun ovet avautuu, niin he ryntäävät pöytien kimppuun ja kahmasevat sieltä vaikkapa kaikki 98cm vaatteet Ikea kassiin. Sitten siirtyvät syrjäsemmälle lajittelemaan "saaliinsa" sieltä kassista, ja palauttavat sitten ne mistä eivät sittenkään tykänneet.
Siinä sitten ne röyhkeämmät ja nopeammat joilla on terävimmät kyynärpäät saavat parhaat palat ja muille sitten jää enää rippeet.
Minusta tuo on vaan jotenkin epäoikeudenmukaista, ja tuo että ihmiset seisovat pöytiensä takana on parempi systeemi. Silloin ei yksi pääse kahmaisemaan kaikki kerralla, vaan koska tavarat ovat tavallaan vähän "sekaisin" eri pöydissä, niin useammalla on mahdollisuus tehdä löytöjä.

Vai mitä olette itse mieltä, onko tämä kokojen mukaan lajittelu teistä parempi systeeemi vai tämä että on pöytien takana omien tavaroidensa myyjät?? Kertokaa kokemuksistanne ja mikä systeemi teistä on se paras ja miksi!

Tällaisia sitten löytyi:
- pääkallo toppatakki H&M koko 92 (tätä kuosia olin etsinyt jo pidempään) 5e
- 2 sinistä college puseroa 1e/kpl
- 1 prätkäpusero 1e
- 1 lähes uudenveroinen fleecepusero 1e
(kaikki vielä vähän isoja, mutta poika hurahtaa niin vauhdilla että ostin varastoon)Heute war ich auf einem kleinen Kinderkleider basar, das habe ich gefunden:
- Winterjacke von H&M in Gr.92, diesen tollen Totenkopfdesign habe ich seit längerem schon gesucht, 5e
- 2 blaue Sweatshirts, je 1e/Stk
- 1 Motorrad shirt 1e
- 1 fast neuer Fleecepullover 1e

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei ehkä ole mietitty loppuun...ajateltu, että kiva kun on valmiiksi lajiteltu. Aina löytyy joku joka on tarpeeksi röyhkeä...Ite en vois tehdä noin. Se olis niinku ryöväis karkkikipon toisiten edestä ja napsis parhaat itelle suuhun. Ehdottomasti ei lajittelua, jotta tosiaan mahdollisimman monella on mahdollisuus! Mua surettaa, että röyhkeys, ahneus ym. on saapunut "kirpparielämään"....Mua surettaa, että ihmiset ostaa jotain vain siksi, että se oli niin halpa, vaikka itellä ei ole tarvetta. Sitten mietitään, että mitähän tällä nyt sitten teen....

zanne kirjoitti...

Täytyy kyllä myöntää, että sorrun kyllä välillä myös tähän että ostan jotain vain koska sen saa halvalla. Mutta yritän kyllä aina kysellä itseltäni että tarvitsenko tavaraa oikeasti, ja jätän sen takia jotain edullisiakin juttuja kirppiksellä jollekin toiselle löydöksi :-)
Näin on jäänyt TrippTrappi, nukketalo, monet retrokankaat ja muita muille :-)

Anonyymi kirjoitti...

No kaikkihan me sorrutaan siihen välillä:D Tarkotinki lähinnä röyhkeitä tapauksia ;)

claudia kirjoitti...

Na da kann sich dein kleiner Mann aber freuen! Er wird sicher der coolste im Kindergarten sein, mit der Jacke!

Anonyymi kirjoitti...

Ite tykkään myös myyjänä olla itse siellä pöydän takana. Tavarat pysyvät siistinä, vaikka väki niitä välillä pöyhisikin. Jos joku ostaa tietyn kokoiset housut, voi samalla kaupata muita samankokoisia vaatteita vaikka olisivat pinon alla tai vielä tiskin takana, jos kaikki ei mahdu kerralla esille. Näillä kirppiksillä voi myös antaa alennusta, jos joku ostaakin viisi vaatetta niin niille voidaan katsoa sopiva pakettihinta jne, mikä kuuluu mielestäni mukavaan kaupankäyntiin. Kirppiksellä tavoitteeni ei ole pelkästään tehdä mahdollisimman paljon kauppaa, vaan tavata ihmisiä ja nähdä löytämisen iloa ja hieroa kauppoja.

Valmiiksi lajittelumeininki sopii joihinkin tiettyihin tuotteisiin, esim. talviurheiluvälinekirppikselle, vaippakirppikselle, äitiysvaatekirppikselle jne.

zanne kirjoitti...

Totta, minustakin on kiva jos löytää samalta myyjältä isomman kasan tavaroita niin saa paljousalennusta. Tämähän ei toteudu tällaisessa lajiteltussa kirppiksessä jossa maksetaan tasan se hinta mikä lapussa lukee.
Ja onhan se myös myyjänkin kannalta kivempää kun voi vähän muokata hintoja sitten "pärstäkertoimen" mukaan ja loppupäivästä vähän alentaa hintaa.