sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Valtteri 13.12.09

Tänään ei ollut Jäähallissa kirpparia, siellä on vasta ensi vuoden puolella taas kirpparit.
Olin aikeissa lähteä ajoissa kirppikselle, mutta sitten taas venyi ja olinkin just 8.25 siellä.

Ulkona jotkut tosi extrem-kirppisteljät pitivät ständiään, sillä ulkona kävi jo tosi paha viima ja kylmääkin oli.

Sisällä on taas alkanut pesiytyä ammattilaiset Valtterissa mikä on tosi harmillista. Mutta minkäs voi.

Siinä sitten kiertelin pöytiä, ja yhden pöydän kohdalla sitten pysähdyin katselemaan kun myyjä laittoi tavaroita esille. Korostan tässä että katselin! En edes vielä ollut koskenut mihinkään, niin tämä myyjä alkoi minulle keuhkoamaan että minun pitäisi antaa hänen nyt asetella tavaransa rauhassa ja hän ei halua että menen penkomaan hänen tavaroitaan ja kellokaan ei ole vielä 9. Jooopa joo....jos ei pysty tekemään kahta asiaa kerralla, eli asetella tavaroita myyntiin ja myydä tavaroitaan, niin kannattais ehkä jättää kirppikset väliin. Noh, jäipä sitten kokonaan katsomatta ja ostamatta tämän myyjän tavarat, toivottavasti joutui roudaamaan mahdollisimman paljon takaisin kotiin (kjäh, kjäh, kjäh *vahingoniloa*)!
Tietenkään en mene koskaan penkomaan kenenkään laatikoita sieltä pöydä takaa, mutta minusta kirppiksellä saa seistä siinä vieressä kun joku purkaa tavaroitaan, ja niitä jota on asetellut jo pöydälle SAA mielestäni jo alkaa katsella (ei myllätä!). Siinähän se kirppislöytöjen idea onkin tällaisella pöytäkirppiksellä että ekaksi näkee jonkun aarteen!
Vai mitä mieltä lukijat ovat? Saako katsella myyjän tavaroita siinä järjestyksessä kun niitä asetellaan pöydälle??
Ideaali tilanteessahan se menis niin että myyjät tulevat ensin ja asettelevat tavaransa myyntiin, ja sitten tulevat ostajat. Mutta käytännössähän tämä ei toimi, vaikka sitä on yritetty myös Valtterissa aikoinaan.

Välillä löytyy joku myyjä jolla on suunilleen sama maku kun itsellään, ja vielä suunilleen oikean kokoista vaatetta, sitten tykkään ostaa isomman satsin kerralla ja saan sitten nipusta alennusta. Nytkin ostin 5 vaatetta samalta myyjältä, ja olisin saanut vielä yhden kaupan päälliseksi mutta en sitten ottanut kun ei ollut oikeen sopivaa tai siis oli yksi ihan kiva fleece takki, mutta minä tyhmä en ottanut sitä, plääh.

Ihan kun olin lähdössä ja ulkoalueella menossa parkkikselle, bongasin yhdellä myyjällä joka oli ilmeisesti lämmittelemässä sisällä, vaaleanpunaisen VonDutch laukun. Toivottavasti tämä kelpaa nyt, koska edellinen Esprit laukku ei kuulemma ollut hyvä....


Tällaista löytyi tarkemmin ja kuvilla:
- vaatteet 92-98 cm: maastofarkut ja kuminauhavyötäröfarkut, ihana musta-siniraidallinen college huppari, toinen musta-siniraidallinen huppari jossa edessä myös pieni pääkallon kuva ja harmaa-vihreä raidallinen huppari jossa tosi ihanat prätkän kuvat, kaikki yhteensä 5e
- ohuet mutta jämäkät imut vaippoihin 3 kpl yht. 4e
- Brio juna (vähän rikki pohjasta) ja eläin pyörillä (minäkin aloin innostua näistä!) yht. 0,10e (!!)- Bennettonin pitkähihainen paita 0,50e
- Demi lehti 0,50e
- Von Dutch kassi 2e (toivottavasti tämä nyt kelpaa)- Ikean säilytyslaatikko 2e (tätä just tarvittiin autoon)


- musta pääkallo muki, Indiskan valmistama (ihme että Indiska on tällaisia tehnyt, ei ole mielestäni ollenkaan niiden tyyliä), näitä on 2kpl olivat 1e/kpl
- pääkallo snapsilasit (ovat alunperin Miquesta) näitäkin on 2 kpl ja nämäkin olivat 1e/kpl (samalt myyjältä)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tätä sun blogia ostoksineen on aina niin mukava lueskella vaihteluksi kaikkiin noihin retropainotteisiin blogeihin mitä seuraan =)Mukavaa, kun kerrot ostosreissusta aina vähäsen jne....Ettei ole vaan ostokset, että tätä löytyi nyt...En tiedä saako ajatuksestani selkoa :D

zanne kirjoitti...

Kiitos kommentista! Kyllä sai ihan ajatuksestasi selkoa ja sitähän tässä blogissa yritän kertoa, mitä siellä kirppiksellä kaikkea oli :-)

pikkukiiski kirjoitti...

mun mielestä siinä ei oo mitään vikaa et katsoo niitä tavaroita jotka on jo esillä.

Ja minä itse silloin kun minulla on pöytä kirpparilla niin koitan mennä aina pois tieltä että saa rauhassa katsoa, vaikka olisinkin tuomassa lisää tavaraa tai siistimässä pöytää siinä. Sehän on minunkin etuni jos joku löytää pöydästäni sopivaa ostettavaa.

jarna kirjoitti...

Mun tavaroita monesti aletaan oikein kaivella enenkuin olen saanut juuri laitettua pöyt'än. Mulle alussa tuntui kummalle ja hermostuin siitä, nykyisin sekin on ihan ok, pääsenpähän osasta tavaroista eroon jo heti eikä tartte asetella pöytään=)Usein teen satasen myynnin ennekuin on kymmenen minuuttia kulunut, sopii mulle=)

zanne kirjoitti...

Mielestäni toisen laatikoita ja muovikasseja yms. ei saa penkoa ilman lupaa, etenkin jos ovat selkeästi esim. pöydän takana. Sinnekään ei mielestäni saa tulla penkomaan.
Mutta siinä vaiheessa kun myyjä asettaa tavaransa pöydälle tai heivaa laatikon pöydän eteen että sieltä voi kaivaa tavarat, sitä tavaraa saa sitten katsella ja ottaa tarkasteluun.