sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Kaulahuivi ja säärystimet

Taas kaksi käsityötä valmistunut.

Toinen on pinkki kaulahuivi joka ei mennyt kun Strömsössä. Ajattelin että jos laitain jokaiseen reunaan 3 silmukkaa aina-oikein niin kaulahuivi ei mene rullaan. Eipä se riittänyt, menee se silti rullalle :-((
Mitenköhän tämänkin voisi välttää??

Mietin että jos olisi tehnyt jonkin kuvion siihen, olisikohan sitten mennyt rulalle? Tarkoitan siis esim. letti-kuviota.
Toisena sitten säärystimet. Näitä tarvitsen talvisin kun on ohuet työhousut jalassa ja ulkona kummiskin kylmä, mutta sukkahousuja en halua pitää sillä sitten tulee taas liian kuuma töissä päivän mittaan. Enkä mä jaksa mitään riisumis ja vaihto rumbaa työpaikan vessassa. Eli säärystimet päälle, jotka samalla nostavat pitkätä lahkeet laahamasta kurassa ja loskassa.

Tässä kävi niin että aloitin Phildar Top Soft 4 villalla, joka loppui sitten toisen säärystimen kohdalla kesken. Jatkoin vähän matkaa toisella Phildar villalla, joka on kyllä ohuempaa. Sitten jatkoin villavarastojani, ja löysinkin vielä yhden mustan villajämän, eli Option Sport langan, joka on hieman jäykempi ja paksumpi. Sitten kävi niin että sekin loppui kesken ja jatkoin ohuella Phildar villalla. Nyt toisessa säärystimessä on keskellä hieman jäykempi osa joka näkyy myös kuvassa kun katsoo tarkemmin, mutta ei sillä ole väliä, käyttövaatehan se on :-D

Aloitin 60 silmukalla ja sitten resorin jälkeen lisäsin 20 silmukkaa ja noin 10 kierroksen jälkeen vielä 20 silmukkaa. Nämä oli hyvä kirjoittaa ylös, että tulis ehkä vähän samanlaiset säärystimet.2 kommenttia:

Onaha kirjoitti...

Mä teen kaulahuivit tylsästi ainaoikein-neuloksella, niin ei mene lainkaan rullalle. Kivoja lankoja kun ostaa niin tulee ihan kivat suoralla pötkölläkin... tosin olishan se vaihtelua tehdä välillä muutakin kuin niitä "oikeita" silmukoita.

zanne kirjoitti...

Sitä minäkin ensin ajattelin että olisin tehnyt "aina-oikein" kaulahuivin myös sellainen missä on raitoja missä on "aina-oikein" neuletta mietin, mutta silloin olin jo aloittanut ja en halunut enää purkaa kaulahuivia.