maanantai 2. kesäkuuta 2008

Eilen illalla sitten vähän surffailin netissä, ja huomasin että jo yksi ostamistani kestovaipoista oli 10e arvoinen, siis käytettynä. Tämä Under the Nile vaippa maksaa uutena yli 20 egee, niin on sen takia aina jäänyt kauppaan, mutta muuten tykkään tästä vaipasta tosi paljon. On pehmeätä puuvillaa, joustaa ja näyttää tosi imukykyiseltä.

Usein kaverit jotka eivät käy kirppiksillä kysyy että miten onnistan aina löytämään niin hyviä tavaroita sieltä, kun he eivät koskaan löydä mitään. Ja sitten kun kyselin vähän tarkemmin, niin syykin selvisi. Kaveri ihan pokkana alkoi selittää, että kun hän kävi Myyrmäki kirppiksellä, ja hän oli siellä joskus klo 12 eikä löytänyt sieltä mitään. Ja vakuutti perään, kun sehän on klo 14 mennessä... Joo, en mäkään enää klo 12 aikoihin mitään löydä. Parhaat löydöt teen n. klo 9-10 välissä, kun kirppis virallisesti aukeaa klo 10 mutta ovet avataan jo klo 9.
Lisäksi siinä on kait kyse myös jonkinlaisesta "silmästä". Eli osaa nähdä tavarat oikeassa valossa.

Kun kiertelen kirppistä, pinkasen aina ammattilaisten ohi vilkaisematta niitä, ei kannata, se on ajanhukkaa. Samoin jos on jotain tyyppejä joilla on ihan hirveet hinnat muutenkin, niin enpä vaivaudu enää jäämään miettimään että olisko heillä jotain muuta edullisempaa. Heillä kun on kalliit hinnat, niin olkoot sitten.
Sitten kokemattomat kirppiskaverit kyselevät että mistä niitä ammattilaisia ja trokareita sitten tunnistaa. Ihan yksinkertaista, ne joilla on vaan yhden laatuista tavaraa, ja jossa järkikin jo sanoo että ei kellään normaalilla ihmisellä ole omasta käytöstä jääneitä ehkä n. 70 paria Leviksen farkkuja täysin eri kokoisina.

Tavallisen kirppismyyjän tunnistaa siitä että tavaraa on vähän laidasta laitaa pöydällä, on vaatetta, pikkukrääsää, kirjaa, levyä, keittiötarviketta jne. Ja esim. lasten vaatteita on niin että näkee esim. tällä ihmisellä on tyttö (= pöytä täynnä vaaleanpunaista ja punaista vaatetta) ja kaikki lastenvaatteet ovat suunilleen samaa kokoluokka. Lisäksi siinä on usein sitten samaan ikäkauteen kuuluvaa lelua myynnissä. Eli kokonaisuus on ns. looginen. Ja hinnat ovat niin että ihmiset haluavat vaan päästä eroon tavaroista eikä kantaa niitä uudelleen takaisin kotiin.

Tämä on kirppistelyn perus pilareita.

Ei kommentteja: